OFFERTE AANVRAAG
Weidevogelbeheer & Reekalveren
- Met wild opsporen vliegen we met de drone met thermische camera over het perceel en zoeken naar wild dat genesteld zit in de weilanden. Dit is normaal gesproken een arbeidsintensieve klus, maar met hulp van de drone wordt dit al stukken gemakkelijker.
- Afstand en reistijd moet ook afgewogen worden in de prijs.
Video-opnamen & Fotografie
- Met drone fotografie worden er foto’s genomen, of video’s gemaakt, vanuit een bijzonder perspectief dat alleen met een drone te realiseren is.
- Geen opdracht is hetzelfde en daarmee is het lastig om een specifieke prijs vooraf te bepalen. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
FAQ
Veelgestelde Vragen
Wat voor drone gebruiken jullie?
Voor het opsporen van wild gebruiken wij een DJI Matrice 100 & DJI Mavic 2 Pro modellen met een thermische camera. Voor het maken van bedrijfsfoto’s of natuurfoto’s maken we in 4K resolutie foto’s en video’s. Om deze drones te vliegen is het sinds januari 2021 verplicht om in het bezit te zijn van een EASA A2 diploma bovenop het A1/A3 certificaat.
Wat is de werkwijze van Van Loonwerk Naar Dronewerk?
Over het algemeen worden de volgende stappen doorlopen voordat er wordt gevlogen:
Na de vlucht wordt de data verwerkt.
Mag er overal worden gevlogen?
Nee, helaas mag dat niet. LND beschikt wel over de benodigdheden en de juiste papieren om te mogen vliegen. Voor gebieden waar niet zomaar gevlogen mag worden kunnen wij ontheffing voor aanvragen.
Op welke hoogte vliegen jullie met de drone voor het opsporen van reekalveren en weidevogels?
Wij vliegen voor het opsporen van reekalveren op ongeveer 35/40 meter hoogte. Voor het opsporen van weidevogelnesten vliegen wij lager omdat een eitje veel kleiner is en minder warmte afgeeft, dus dan houden wij ongeveer 20/25 meter hoogte aan.
Hoe veilig zijn drones?
Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom zijn de piloten getraind en weten ze wat ze doen in geval de drone niet werkt zoals het moet werken. Daarnaast heeft de drone zelf ook sensoren die bij de juiste instellingen obstakels in de omgeving weergeeft en de drone laat afremmen binnen milliseconden.
Hoeveel reekalveren vinden jullie gemiddeld in een jaar?
Wij hebben in 2021 en 2022 in totaal 34 reekalveren gevonden en voor de maaier kunnen weghalen.
Kunnen jullie ook Gegevens inzichtelijk krijgen van gewassen?
Nee. Helaas kunnen wij dit nog niet ondersteunen, maar dit is wel iets wat wij in de toekomst willen gaan aanbieden.